Zastupitelé se jednotlivými žadateli, kterými jsou dlouholetí nájemci zdejších nebytových prostor, budou zabývat už 17. června na svém jednání. Mezi žadateli je i společnost Casso Invest, jejímiž dvěma jednateli jsou bratři Milan a Petr Zádamští, v současnosti zadržení kvůli organizování zločinu.

V Severce je v současné době pronajato celkem deset nebytových prostorů. Jeden z nich využívá městská knihovna, která si prostory kupovat nebude. Subjektů, které žádaly o odkoupení a jimiž se zabývala rada toto úterý, bylo ale jen sedm. Chyběla mezi nimi právě společnost Casso Invest a nájemkyně Jindřiška Přibylová.

I když tedy společnost Zádamských nebyla obsahem oficiálního programu rady, ta se její žádostí přesto tento týden zabývala a dokonce rozhodla v její prospěch.

Podle mluvčího radnice jakuba Kaválka nestačila tato společnost včas dodat materiál na jednání rady kvůli jakýmsi technickým problémům. „Jejich žádost šla přímo na stůl. Objevila se u ní potíž s úřadováním materiálu a byl tedy na jednání zařazen dodatečně,“ upřesnila primátorka Veronika Vlková (ODS). Podle ní byla žádost Zádamských bez závad a tudíž splnila podmínky prodeje.

Všichni zájemci si nakonec prostory mají kupovat bez možné slevy, jak původně rada navrhovala až do výše osmdesáti procent.