Nactiutrhačný anonymní pamflet namířený proti opozičním zastupitelům byl rozdán všem zastupitelům na jejich pondělním jednání.

Na otázku Deníku, jak je to možné, odpověděl tiskový mluvčí magistrátu Jan Kopál: „Povinností města je zprávu adresovanou zastupitelům doručit. To se děje i v případě, pokud je anonymní nebo pokud se osoba, která ji předává, nijak neidentifikuje. To, zda je pamflet urážlivý a nepřípustný, což v tomto případě určitě byl, nepřísluší úředníkům připravujícím jednání městského zastupitelstva hodnotit.“

Pamflet plný hrubých urážek, který má redakce k dispozici, začíná oslovením – Milej pane primátore, a končí slovy – Zdraví Váš tajnej kámoš Pepa.

Teoreticky je tedy podle tiskového mluvčího magistrátu možné nechat zastupitelům před jednáním rozdat cokoliv. Třeba nakreslený kosočtverec, na který jsme zvyklí spíše ze záchodů putyk. Nemluvě již o nebezpečí rozdání papírů napuštěných třeba antraxem.

„Uvědomujeme si, že je to situace nepříjemná, ale není ojedinělá. Zastupitelstvo už v minulosti řešilo podobné dopisy, které někoho haněly, a také uložilo radě města, aby přijala takové opatření, aby podobné anonymy nebyly na zasedání zastupitelstva doručovány,“ stojí ve vyjádření karlovarského magistrátu podepsaném mluvčím Kopálem.

Podle mluvčího ale pracovníci radnice nemají v současnosti možnost odmítnout takové doručení.

Související článek: Milej pane primátore… (glosa)