Karlovarští zastupitelé v pondělí 29. června 2009 prodali Lázně III na Mlýnské kolonádě společnosti Veso. Veso má objekt v pronájmu od města už od roku 1994. Posledním dodatkem ke smlouvě z loňského roku prodloužila rada města pronájem až do roku 2059.

Veso si Lázně III koupí za 95 milionů, ovšem s tím, že do objektu do roku 2015 musí investovat 150 milionů korun. Veso, jehož jedním jednatelem je zastupitel a poslanec Jaroslav Fiala, dostalo přednost před dalšími dvama zájemci.

Prodej Lázní III Vesu prosadila koalice ODS s ČSSD a prošel za podpory dvou zastupitelů za KSČM.

Karlovarská občanská alternativa byla proti a navrhovala pronájem. „Jde o historický majetek města. Jsme pro to, aby jím zůstalo i nadále,“ uvedl Petr Kulhánek. Proti prodeji byli také nezařazení zastupitelé z bývalé ODS a z Alternativy Jaroslav Růžička.

Náměstek Tomáš Hybner ale argumentoval, že město nemá šedesát milionů, které by bylo potřeba během tří následujících let do objektu vložit. „Město nebude za Lázně III nadále hradit údržbu, pojištění. Všechny tyto závazky přecházejí na firmu Veso. Do objektu musí investovat ve třech etapách, v roce 2011, 2012 a 2015 a to do výše 150 milionů. Po roce 2011 může Veso, pokud zažádá, od města objekt odkoupit,“ uvedl Hybner.

Právě tento systém kritizovala Monika Makkiehová. „Uvádíte pouze výši vložených investic, nikoliv nejnižší částku, kterou Veso musí do budovy vložit. Tato firma si může Lázně III koupit, aniž by požadovaných 150 milionů investovala,“ upozornila zastupitelka.

Hybner ale postup obhajoval. „Dosud nebylo možné investice odhadnout. To učiníme následně,“ zdůraznil.

Proti prodeji Lázní III. vystoupili i členové sdružení O co jim jde. Jejich námitky ale zastupitelé ODS a ČSSD odmítli poslouchat a na protest opustili sál.