Jenom v tričku a džínách, bez dokladů a bez peněz odešel 3. června ze svého bydliště v krkonošském Černém Dolu devětatřicetiletý Karlovarák Petr Müller. Podle manželky zmizel kvůli psychickým problémům spojeným s obavami o zaměstnání.

Tomu ovšem rodina pohřešovaného muže nevěří.

„Petr odešel absolutně beze všeho do průtrže mračen. V bytě nechal tři děti. Tomu, že by měl psychické problémy, nevěřím. Spíše šlo o dlouhodobé rodinné neshody. Po bráchovi pátrali v Krkonoších jak policisté, tak záchranáři Horské služby,“ tvrdí bratr pohřešovaného Jiří Müller z Karlových Varů.

Rodina kontaktovala i senzibila. Podle jeho slov by se mohl Petr ukrývat někde na severním Plzeňsku.

„Je ale možné, že se vrátil do míst, kde má zázemí. Pátrali jsme po něm i my. Všechny benzinové stanice na trase z Černého Dolu do Karlových Varů jsme polepili portrétem Petra,“ doplňuje Jiří Müller. Petr je podle jeho slov absolutně bezproblémový muž.

„Vše, čeho v životě dosáhl, si vydělal vlastníma rukama. Nikdy nejel v žádných nečistých kšeftech. To potvrdí každý, koho se na něj zeptáte,“ popisuje svého bratra Müller.

„To, v čem jsi žil, by nevydržel nikdo. Táhl jsi to osm let, a nikomu jsi nic neřekl, nikdy sis na nic nestěžoval. Celá tvoje rodina i všichni přátelé jsou na tvé straně, připraveni ti kdykoliv pomoci tak, jako jsi ty vždy pomáhal jim. Vše se dá vyřešit, i když to tak často nevypadá. Nejsi na to sám. Jestliže z nějakých důvodů nechceš, abychom znali místo tvého pobytu, dej prosím tě vědět aspoň mámě, že žiješ, nebo se utrápí,“ vzkazuje rodina Petru Müllerovi.