Sobotní slavnosti v Bečovské botanické zahradě uzavřel lampionový průvod, který skončil až v zámeckých zahradách. Organizátory tak nebyli jen nadšenci, kteří usilují o obnovení botanické zahrady, ale i zástupci bečovského státního zámku a představitelé města. „Toto zakončení jen prohlubuje dobré vztahy mezi těmito třemi skupinami,“ shodli se Jiří Šindelář z botanické zahrady a kastelán bečovského zámku Tomáš Wizovský.

Sobotního zakončení se podle Šindeláře účastnilo asi čtyři sta lidí. „Je to zatím nejvíce za tříletou historii lampionového průvodu. Odhadl bych, že dvě třetiny z přítomných byli místní, zbytek přespolní. Je vidět, že zájem o naše akce stoupá,“ pochvaloval si Šindelář.

Akce začala už v pět hodin odpoledne v botanické zahradě, kde děti plnily řadu úkolů a soutěží. Organizátoři pro ně dokonce připravili i dobrodružnou cestu s lampiony, která vedla za tmy po nově zpřístupněné stezce.

Po šesté hodině se pak děti společně s rodiči vydaly v průvodu k zámeckým terasám, kde na ně čekalo velké překvapení. „Šlo o Bílou paní a nebo také pro něhoho Leontýnku, kterou ztvárnilo hned několik osob. Ty se objevovaly střídavě v oknech zámku a utvořily tak dojem, že Bílá paní skutečně prochází zdmi. Dětem se to velmi líbilo,“ doplnil organizátor.