Přestože rada města stáhla založení akciové společnosti Curhaus ze svého úterního jednání, náměstek karlovarské primátorky Tomáš Hybner (ČSSD) se tohoto záměru stále nevzdává. „Zastupitelé nemají dostatek informací, protože komunikace vázne. Není možné tento problém odkládat. Já ho chci řešit. Zastupitele znovu seznámím s celým materiálem,“ uvedl.

Společnost Curhaus by měla vzniknout z Lázní III, které má od města pronajmuta firma Veso. Do nové akciové společnosti by Karlovy Vary vložily budovu Lázní III, které si nechaly odhadnout na 29 milionů korun. Veso by se podílelo také 29 miliony korun.

Náměstek Hybner, stejně jako náměstek Petr Keřka (ODS), také naprosto odmítl, že by Lázně III byly příčinou koaliční roztržky s ODS. „To nehrozí,“ uvedl Hybner. Keřka dodal, že zastupitelé za ODS sice tento materiál pozastavili, ale jenom kvůli tomu, že se chtějí s návrhem lépe seznámit.

Společnost Veso má Lázně III od města pronajaty za 33 tisíc korun měsíčně do roku 2029. A podle Hybnera jsou to právě břemena, například KSO, která jejich cenu devalvují.

(iva/jako)