Být novinářem v Karlových Varech není právě záviděníhodná práce. Pokud si někdo myslí, že žurnalista tu má neustále chuť do něčeho šťourat a odhalovat nepravosti, nemá pravdu.

Jenomže v poslední době není jiná možnost. Většina materiálů, ke kterým se dostaneme a mají být detailně zpracovány, totiž skrývá řadu nejasností. To přesně se stalo i v případu mateřinky v ulici Krále Jiřího či nyní Národního domu. Aniž bychom chtěli radnici „zlobit“, popsali jsme situaci ve školce tak, jak nám ji vylíčilo vedení města na tiskové konferenci. A ouha. Informace z hygieny se rozcházely s těmi z magistrátu. To samé nastalo nyní u Národního domu. Radnice tvrdí, že o žalobě na předběžné opatření se dovědělo až v říjnu 2006, když ta byla podána už v červnu roku 2005, což potvrdily nezávisle na sobě dva zdroje.

Za nepravdivé výroky v novinách můžeme stanout i před soudem. A my chceme psát nezkresleně a pravdivé články.

Pokud si někdo na radnici myslí, že je to naše osobní msta, měl by se hodně rychle probrat ze svého snu. My jen děláme svou práci (bohužel pro někoho k jeho nelibosti) poctivě. V tomto městě je to ale v poslední době doslova o nervy.