Na základě zítřejšího utkání karlovarských hokejistů v pražské O2 Aréně rozhodnou strážníci karlovarské městské policie o tom, zda přijmou pro pondělní zápas specifická opatření. „Pokud se v pondělí bude hrát o vítězství v extralize, přijmeme opatření, jako kdyby česká reprezentace hrála finále významného turnaje,“ konstatoval Jaroslav Klarner, zástupce velitele karlovarských strážníků.

Pokud karlovarští extraligoví hokejisté dokáží v sobotu přehrát hráče Slavie Praha, budou se Karlovy Vary v pondělí doslova hemžit uniformami. „Předběžně počítáme s tím, že navýšíme počet hlídek v ulicích města. Do Lidového domu, kde je po dobu finále velkoplošná projekce zápasů, bychom už strážníky neposílali,“ řekl zástupce velitele.

Na samotném zimním stadionu však strážníci neoperují. „Hlídka, která spadá pod velení státní policie, má úkoly v okolí stadionu. Například na Sokolovské ulici bdí nad tím, aby zlodějíčci, kteří využívají situace, netropili rotyku,“ konstatoval Klarner.

Pokud „energetici“ ve finále uspějí, počítá vedení městské policie s tím, že se do ulic města vyhrnou z restaurací davy slavících fanoušků. „V tu chvíli chceme mít ve městě co možná nejvíce strážníků, kteří budou bdít na dodržování veřejného pořádku. Budeme ovšem benevolentní. Takže jakmile například vyjede do ulic kolona vozů s fanoušky, necháme je být, i kdyby třeba zamířili do lázeňské části města,“ dodal Klarner.