V této velmi cenné zóně se prohánějí nákladní auta, osobní automobily a čím dál častěji i bagry, mezi nimiž kličkují lázeňští hosté. Karlovaráci, kteří zde bydlí, mají problém se včas dostat i do práce. Například Divadelní ulice je prakticky denně zatarasena nákladními vozidly ze stavby objektu na Divadelním náměstí.

Změna je nejen v klidné lázeňské zóně, ale i ve vydávání povolenek k vjezdu do tohoto území. „Povolenky se sice fyzicky vydávavají na městské policii, organizačně však spadají pod odbor financí a ekonomiky,“ vysvětlil Lukáš Pokorný, mluvčí karlovarské radnice. Od začátku letošního roku vydal magistrát 9 486 jednorázových parkovacích a 1 015 celeročních karet.

Městská policie, která povolenky už nevydává, přehled o pohybu vozidel v lázeňské zóně nemá. Strážníci povolení ovšem stále kontrolují. Těm lidem, kteří do Karlových Varů přijedou o víkendu, jednorázové povolení navíc vydá služba na městské policii.

Strážníci ale moc práce s řidiči bez patřičného povolení nemají. Tímto dokumentem je vybaveno každé nákladní auto. „Co se divíte, my povolení máme,“ uvedl jeden z řidičů, který s nákladem betonu vjížděl v pondělí ráno do Škroupovy ulice. Že je vjezd povolen pouze autům do deseti tun, to ho vůbec nezajímalo. Stejně tak nebral na vědomí zaparkovaná auta v ulici, která těsně míjel a dokonce se mezi nimi otáčel. „Stížnosti jsou marné, my už jsme rezignovali. My jenom platíme pokuty,“ uvedli místní.