Třída T. G. Masaryka se 26. prosince promění v dějiště prestižních lyžařských závodů nazvaných Carlsbad Ski Sprint 2007. V centru Karlových Varů bude totiž na trati o délce 700 metrů závodit sprinterská špička z Čech, Německa a Ruska.

„Závod zahájí 26. prosince v 17 hodin. Podařilo se nám zajistit účast špičkových závodníků ze zmíněných tří zemí. Z českých sprinterů bude startovat například Martin Koukal, Dušan Kožíšek, Milan Šperl a možná i Lukáš Bauer,“ informoval Deník Martin Müller z pořádající agentury MProduction.

Nejtěžším úkolem pořadatelů bylo do centra lázní dopravit dostatek sněhu. „Pro trať závodních parametrů jsme v Abertamech vyrobili přes 3000 metrů krychlových technického sněhu. Hodně nám při této práci pomohl starosta Abertam Zdeněk Lakatoš. Pro úpravu trati poskytla rolby a nezbytné technické vybavení města Boží Dar a Abertamy,“ doplnil Müller.

Přestože budou organizátoři na trať převážet sníh až 25. prosince, jeho export z hor zahájil už včera. „Sníh zatím skladujeme na parkovišti firmy Mattoni. Z Abertam nám ho vozí patnáct kamionů. 25. prosince dopoledne pak budeme vozy do tři a půl tuny rozvážet sníh přímo na trať. Rozhodně nedojde k žádnému poškození dlažby na třídě T. G. Masaryka,“ ujistil pořadatel Carlsbad Ski Sprint 2007.

Akci doplní i kulturní program. „V 15, hodin v rámci zahájení zahraje kapela Yo Yo Band a od 19, hodin vystoupí populární zpěvačka Aneta Langerová s kapelou,“ uvedl Lukáš Pokorný, mediální asistent magistrátu.

Karlovaráci jsou zvědaví, zda bude akce atraktivní. „Zdá se to být originální nápad a je zajímavé spojit špičkový lyžařský sprint s kulturním programem. Je ovšem potřebné, aby organizátoři akci zvládli a nebyla to jen propadáková záležitost,“ říkají lidé.

Program Carlsbad Ski Sprint 2007

Glosa: Nesuďme předčasně