Sám to včera potvrdil redakci Karlovarského deníku. „Je to pravda. Odcházím do soukromé právnické praxe,“ uvedl právník Ficner.

O zásadním rozhodnutí hlavního právníka karlovarské radnice ví už i tajemník úřadu Jiří Vávra. „Hovořili jsme o tom na poradě, i když pan doktor svůj odchod zatím oficiálně nepotvrdil. Své působení na magistrátě by chtěl ukončit ke konci letošního roku. Co jsem slyšel, tak se chce věnovat profesnímu postupu ve svém oboru,“ poznamenal tajemník Vávra.

Ten tak už zřejmě jako personální šéf magistrátu příští týden vypíše výběrové řízení na obsazení postu nového vedoucího právního oddělení.

„Měl by to být především dobrý právník, protože naše město potřebuje dobré právníky. Důležitým předpokladem bude i absolvovaná právní praxe, bez ní by nemohl zdárně vykonávat svou funkci,“ doplnil tajemník radnice.

Vedle Ficnera působí na magistrátě také právník Tomáš Vodenka, nováčkem oddělení je čerstvá absolventka plzeňské právní fakulty, která do funkce nastoupila teprve toto pondělí. „Výběrové řízení na tento post bylo zveřejněno přes půlroku a ozvala se nám pouze tato zájemkyně, která ale zatím nemá praxi. Uvidíme, jak to dopadne se šéfem oddělení,“ dodal Vávra.