Informace o tom, že Lázeňské lesy před dvěma lety vyrobily pro Karlovy Vary za jeden milion korun deset dřevěných stánků na oficiální vánoční trhy, byla včera pro mnohé představitele magistrátu velkým překvapením.

Obzvláště pak pro vedoucího odboru kultury Tomáše Svobodu. Ten se až včera díky Karlovarskému deníku dozvěděl, že těchto deset stánků stojí naprosto nevyužitých v areálu firmy zastupitele Pavla Ondrejcsika (ODS). Ten za nájem nedostal od města ani korunu a sám nechápe, že město nemá o nové stánky zájem.

Víte už, co bude s těmito stánky? Využije je město?
Jeden stánek bude stát v Zeyerově ulici. V něm bude Lion Club prodávat punč.

Co ale bude s těmi dalšími?
Až dnes jsem se dozvěděl z novin, že město vlastní stánky. Ani nevím, jak vypadají, zda jsou dřevěné či železné.

Co s nimi tedy město udělá? Nechá je zchátrat?
Já na to opravdu nedokážu odpovědět. Ode dneška je mám na starosti. Nemohu za to, že nevím, co má město ve svém majetku a co ne. Do funkce jsem nastoupil letos v dubnu. Můj předchůdce odešel v lednu a na odboru byl velký zmatek. Podobně je na tom i náměstek pro kulturu Jan Balek, kterému jeho předchůdkyně také špatně předala funkci. Myslíte si, že takové informace ohledně stánků patří do novin?

Pochopitelně. Jde o jeden milion korun. A jak je to s ledovou plochou? Bude na vánočních trzích?
S jakou plochou?

S mobilní ledovou plochou, která je na Rolavě. Bude umístěna na náměstí Milady Horákové?
O tom vůbec nic nevím. Jaká plocha?

Ta, která stojí na Rolavě. Bude součástí vánočních trhů?
Pokud vím, tak byla velmi drahá. Stála přes tři miliony korun, a proto od tohoto záměru letos město ustoupilo. Nákladná je i její přeprava.

Vždyť jde ale o mobilní plochu, kterou město zakoupilo proto, aby ji mohlo umístit podle potřeby, například právě na vánoční trhy. Takže bude tam letos?
 Nebude.