Zatímco provozovatelé lyžařských areálů jsou z přívalů nového sněhu nadšeni, řidičům a silničářům tato náhlá změna počasí naopak přidělala starosti. Silničáři byli v akci v podstatě nepřetržitě.

„Vyjeli jsme už v úterý v noci, kdy začaly padat první přívaly sněhu. Naštěstí se nám podařilo udržet všechny silnice sjízdné,“ potvrdil Josef Bulka, vedoucí provozního oddělení Údržby silnic Karlovarského kraje.

Počasí vytrestalo nejvíce řidiče kamionů. „Několik z nich jsme skutečně museli vyprošťovat. Problém je i v tom, že řidiči někdy nedbají značek, které upozorňují na komunikace, kde se nepoužívají posypy,“ dodal Bulka.

Podle něj se sněhové přeháňky neumoudří ani v dalších dnech. „Předpovědi potvrzují, že by v podstatě až do úterka měly být sněhové přeháňky. Nebudou ovšem už tak vytrvalé a silné jako včera. Přesto budeme stále v pohotovosti,“ konstatoval vedoucí.

Silničáři také upozorňují na to, že by lidé opět měli být opatrní, pokud se vydají do horských oblastí. „Rozhodně by neměli vyjíždět, pokud nemají zimní výbavu. Dobré je si s sebou vozit například i lopatu a teplé oblečení,“ poradil řidičům Bulka.

S přívaly sněhu se potýkala i firma, která zajišťuje úklid Karlových Varů. „Toto počasí jsme očekávali, takže jsme byli v pohotovosti a okamžitě vyjeli. Nedá se tedy říct, že by nás sníh nějak zaskočil,“ potvrdil Eduard Malý, ředitel karlovarské pobočky firmy AVE CZ, odpadové hospodářství, s.r.o. „Situaci monitorujeme, pravidelně vyjíždíme tak, jak je potřeba. Podle mých informací zatím v Karlových Varech k žádným problémům v souvislosti se sněhem nedošlo,“ ujistil Malý.

Pro některé řidiče znamenala náhlá změna počasí nepříjemné překvapení. „Jel jsem na Boží Dar a viditelnost byla skutečně mizivá a měl jsem celkem strach, abych dojel. Doufám, že se v dalších dnech situace uklidní a bude možné během Velikonoc bez problémů vyjet na hory,“ vysvětlil jeden z řidičů.