Podle starosty Jana Drobila byl tento krok nutný. „Zdražovat pozemky jsme museli. I když se sto procent zdá hodně, přesto jsou v Nejdku pořád nejlevnější pozemky široko daleko,“ prohlásil starosta.

Město má ještě v nabídce parcel dostatek. „Nejsme na tom tak, jako některá další města, která už nemají co nabídnout. Získali jsme totiž některé parcely od Pozemkového fondu,“ sdělil Drobil.

Podle něj ovšem jsou přesto už ty nejlukrativnější parcely rozporodané. „Ty, co nyní nabízíme, jsou už dál od centra města. Také řada z nich už není zasíťovaných. Je ale pravdou, že v dnešní době lidem větší izolace od frekventovaných center měst tolik nevadí. Máme pořád spoustu zájemců,“ ujistil nejdecký starosta.

Radnice kromě zdražování přistoupila i ke zlepšení nabídky volných parcel. „Zájemci nyní najdou na internetových stránkách podrobné informace o nabídce. Nemusejí tedy nikde bloumat a údaje si zjišťovat na vlastní pěst,“ zhodnotila novinku Iveta Drobná, místostarostka Nejdku. „Toto vylepšení podle nás výrazně usnadní lidem koupi pozemků a usnadní práci i nám,“ dodala Drobná.