Letos program akce poprvé vůbec nevyšel v městských Radničních listech. Podle neoficiálních informací takto sama 'radnice rozhodla'. „Nerozumíme tomu. Čekali jsme aspoň informační podporu dnes už prestižního odborného semináře, na kterém se účastní tolik lidí,“ říká jeden z účastníků.

Hlavní organizátor akce Stanislav Wieser také neví, proč se do Radničních listů letos nepodařilo informace o semináři dostat. „Nechci to zbytečně vířit, jen mě to také mrzí a především to nechápu,“ rozpačitě sdělil Wieser.

Mluvčí radnice Jakub Kaválek však oponuje: „Na redakční radě listu se o tom vůbec nemluvilo, takže to ani nikdo nemohl zakázat. Nedává to smysl. Proč by to měl někdo na radnici hatit?“

Seminář se letos konal opět v Alžbětiných lázních a měl, jako v předchozích ročnících, nabitý sál i program. „Letos jsme seminář zasvětili památce karlovarského patriota Vladislava Jáchymovského zejména z pohledu jeho urbanistické práce,“ sdělil Wieser.

Jinak se hovořilo například o archeologických výzkumech karlovarského muzea v letošním roce, o hercích a hudebnících, kteří v historii navštívioli Karlovy Vary, o sochách a objektech ve veřejném prostoru města, ale i o vodních měkkýších v Ohři či o výskytu užovky stromové v regionu.