Maturanti si svůj večer užili naplno a dokázali rodiče i další návštěvníky plesu patřičně pobavit a rozveselit.

„K maturitě se samozřejmě nedostanou všichni studenti, kteří k nám nastoupí do prváku. Máme však jistotu, že toto je opravdu výběr kvalitních studentů, kteří všichni mají předpoklady k úspěšnému složení maturitní zkoušky. Snad se to všem podaří a budou dobře připraveni,“ konstatoval Jiří Rezek, ředitel školy.

Podle něj je o absolventy školy slušný zájem na trhu práce. „Rozhodně je spousta firem z oboru, které mají naše studenty zájem zaměstnat. Vyučujeme totiž obory, které nejsou v kraji, potažmo celé republice zvykem a kvalifikovaných pracovníků je tedy v podstatě nedostatek. Někdy je ovšem problém, že absolventi na sklářské a keramické obory po maturitě zanevřou a jdou třeba raději někam prodávat do obchodu,“ doplnil Rezek.

Kromě stužkování, předtančení a dalších ´klasických´ součástí maturitních plesů se také studenti blýskli zajímavým půlnočním překvapením. Jedna třída předvedla ve ztemnělém sálu Grandhotelu Pupp světelnou show v přesné harmonii s puštěnou hudbou. Další maturanti se potom přestrojili za ženy a předvedli taneční choreografii.

„Ples se nám líbil a myslím, že i rodiče byli spokojeni. Je to pro ně i pro nás mimořádná událost. Doufáme, že stejně hladce a s humorem jako ples dopadne i maturita,“ shodli se studenti.