Přední manažeři hlasovali v rámci soutěže o nejlepších firmách a živnostnících Karlovarského kraje. Titul PX Firma roku si nakonec odnesla firma Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k.s. Mezi živnostníky byla nejúspěšnější Ivana Lojínová z Karlových Varů, která provozuje cestovní agenturu Goethe Tour v Lokti.

Seriál krajských kol obou soutěží bude pokračovat až do 3. října. Nejlepší firmy a živnostníci každého kraje se utkají na celostátním finále ve Slovanském domě v Praze. „Je vynikající, že mezi přihlášenými jsou jak zavedené společnosti, tak i nové obory, které se v kraji teprve rozvíjejí,“ vysvětlil Josef Písecký, porotce a ředitel Regionální hospodářské komory Poohří. „Objevují se nové firmy rodinného typu, které ctí tradici a mají zájem předat podnikání svým následovníkům. Také paní Lojínová, čerstvá živnostnice roku, je typickou představitelkou nově vznikající rodinné firmy,“ dodal Písecký.

Živnostnice roku Ivana Lojínová provozuje v Lokti cestovní agenturu a infocentrum Goethe Tour. „Jsem zaskočená a šťastná. V infocentru pracujeme celá rodina už 17 let, i děti se zapojují. Věřím, že získáním titulu se zviditelníme nejen my, ale i město Loket. Rádi bychom ukázali ostatním živnostníkům, že když chtějí, mohou to někam dotáhnout,“ uvedla spokojená výherkyně.

Na druhém místě skončil výrobce kartonáže Jindřich Bufka ze Sokolova a třetí příčka patří Josefu Vimrovi, který šije a prodává profesní oděvy všeho druhu.

Titulem PX Firma roku Karlovarského kraje se může pyšnit společnost Lias Vintířov, která vyrábí lehký stavební materiál. „Chtěli jsme ve finále uspět a určitě se teď staneme mediálně známými a lidé se o nás dozvědí,“ zhodnotil přínos soutěže František Gvoždík, technický ředitel a prokurista firmy Lias Vintířov. Pomyslnou stříbrnou medaili získala chebská společnost Wolf, s.r.o., která poskytuje úklidové služby. Třetí místo obsadila firma Blex, a. s., z Karlových Varů. Ta vyrábí kuchyňské zboží.

V Karlovarském kraji se letos do soutěže registrovalo 114 podnikatelských subjektů z nejrůznějších oborů. O titul bojovala například květinářka či provozovatel posilovny.