„Rekonstrukce bude zahájena u křižovatky ulic Sokolovská a Dolní Kamenná a bude postupovat směrem do centra města,“ informoval mluvčí radnice Jakub Kaválek s tím, že letos by mělo dojít na polovinu z předpokládaného rozsahu prací.

V této etapě počítá vedení města i s vegetačními úpravami, a tedy i kácením stromů v této ulici. „Ještě do konce března se provede příprava na opravu prvního úseku Sokolovské ulice včetně nutného kácení stromů od zmíněné křižovatky, a to až ke křižovatce ulic Sokolovská a Celní. Po celou tuto dobu bude v této lokalitě města omezeno parkování,“ doplnil mluvčí karlovarské radnice.

Mezi ulicemi Majakovského, Celní a Sokolovská se podle něho nachází zbytky javorů, které jsou narušeny. Ty budou odstraněny stejně jako zbytky jírovců u požární zbrojnice a následně nahrazeny alejovými stromy.

„Po opravě Sokolovské ulice, jejíž náklady odhadujeme na sto milionů a měla by skončit v příštím roce, bude v této lokalitě dvojnásobně stromů, než je nyní. V jejich blízkosti pak budou umístěny lavičky,“ uzavřel mluvčí Kaválek.