Jakoby do dvou rozdílných světů se v sobotu dostali Karlovaráci, kteří si přišli prohlédnout dvě nejvýznamnější stavení akce ve městě. Zatímco průtah kvitovali návštěvníci s nadšením, u stavby multifunkční haly vládla rozpačitější nálada. Postarali se o ní oponenti projektu, kteří přímo na místě předkládali lidem své argumenty.

„Budeme hlídat, aby se při výstavbě haly nemrhalo penězi,“ slíbil Jaroslav Fujdiar, jeden z aktivistů protestů proti výstavbě areálu. „Za současné situace nemůžeme dělat nic jiného,“ doplnil. Potřebné materiály podle jeho slov oponentům město poskytuje. „Sice s třicetidenním zpožděním, tedy v intencích zákona o informacích, ale přeci,“ uvedl Fujdiar.

„Až bude hala hotová, určitě se najdou další projekty, které opět vyvolají problémy. Stejně tak tomu bylo v době, kdy se začal stavět průtah městem. A nyní? Všichni jsou rád, že je hotový,“ konstatoval sociálnědemokratický poslanec parlamentu Jaroslav Fiala, který obě stavby rovněž navštívil. „To už tak nějak patří ke koloritu češství,“ dodal.

Na mostě u supermarketu Lidl byla nálada veselejší. „Když už padlo zásadní rozhodnutí, že se nebude realizovat obchvat Karlových Varů, tak ať tady průtah je. Rozhodně pomůže vyřešit dopravní situaci ve městě,“ konstatoval Karlovarák Vincenc Smrčka.

Jak on, tak další karlovarští motoristé se už brzy dočkají. Takřka pětapůlkilometrový úsek rychlostní silnice, který si vyžádal stavbu dvanácti mostních konstrukcí, je totiž prakticky hotový. „Druhou polovinu průtahu dáme do provozu 26. října,“ navnadila motoristy marketingová pracovnice Staveb silnic a železnic Andrea Kerlická.