Přesto se to v praxi poměrně často děje. Zaměstnavatelé to však popírají.

„Stalo se mi to nedávno. Hledala jsem místo v kanceláři u jedné soukromé karlovarské firmy. Když mě požádali, abych se nechala prohlédnout kvůli těhotenství u lékaře, odešla jsem. Dokonce jsem váhala, že to oznámím na pracovním úřadě. Nakonec jsem nad tím mávla rukou. Asi jsem neudělala dobře, protože takto se mohou chovat i k jiným zájemkyním o práci,“ říká Karlovaračka Květa J.

„Požadovat jakékoli podrobnosti o zdravotním stavu, včetně diagnózy, je protizákonné a zaměstnavatel to nesmí udělat. Má však právo vyžadovat potvrzení o tom, že prřacovník nemá zdravotní omezení při výkonu nějaké konkrétní práce. To je však vskutku něco jiného než gravidita,“ potvrzuje advokát Miroslav Kuzma.

Podle gynekologa Tomáše Kroutila se občas skutečně stává, že jej pacientka požádá o potvrzení, zda je či není těhotná. „Z mého pohledu je to jasné. Pakliže mám napsat nález, pak těhotenství je nález normální. Jinak ženám doporučuji na tyto diskriminační praktiky neserióních firem nepřistupovat a raději si hledat jiné místo,“ říká lékař.

Označit podobné praktiky za diskriminační je zcela na místě i podle tajemníka karlovarského magistrátu Jiřího Vávry.

„Podobné otázky při přijímacích řízeních absolutně uchazečkám neklademe. Nemáme na to vůbec právo. Otázka na těhotenství je jednou z těchto otázek, které klást ani nesmíme. Podrobnosti o zdravotním stavu jsou předmětem lékařského tajemství,“ vysvětluje postoj radnice tajemník Vávra.

Většina zaměstnavatelů odmítá přijímat těhotné ženy z důvodů, že budou za ně muset hledat náhradu a vyplatit jim citelně nízkou částku při odchodu na mateřskou dovolenou.