VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pupp pro mě zůstal srdeční záležitostí

KARLOVY VARY / RIGA - „Do módy přijde to, co je populární v Asii,“ prorokuje Petr Veselý, ředitel soutěže Mattoni Grand Drink.

4.11.2007
SDÍLEJ:

Petr VeselýFoto: DENÍK/Petr Kozohorský

Uprostřed kolotoče finálového klání letošního ročníku Mattoni Grand Drink v lotyšské Rize se pohyboval nenápadný človíček. Vedle hvězd seriálů televizních stanic Nova a Prima a dalších celebrit sice působil takřka neviditelně, o to větší měl ovšem osobní odpovědnost. Byl totiž ředitelem soutěže. Řeč je o Petru Veselém. Karlovaráci si jej možná ještě pamatují jako ředitele Grandhotelu Pupp. Nyní se ovšem pohybuje v kruzích blízkých barmanství.

Kde je vám v současné době konec?
V Rize.

Myslel jsem spíše profesně…
Pojďme se raději bavit o Mattoni Grand Drink.

Dobrá. Z vašeho hlediska člověka sběhlého v oboru míchání kdejakých nápojů je jedodušší připravit nápoj z alkoholických nebo nealkoholických ingrediencí? Alkoholický drink je jednodušší. Alkohol s sebou totiž nese bázi, tedy výraznou chuť. Jeho ředěním, což je trend posledních let, se jej snažíte kamsi moderovat. U nealkoholických koktejlů jsou báze méně výrazné, je tedy složitější připravit z nich míchaný nápoj.

Letos bylo k vidění spoustu netradičních součástí nealkoholických drinků. Celer, paprika, pepř… Je to trend současnosti?
Na začátcích soutěže se pracovalo hlavně se sirupy, nyní se začíná ke slovu dostávat i zelenina. Stále se hledají nové cesty, takže se dá říci, že je to trend. Obecně ale ubývá v nápojích sladkost.

Co rozhodlo o tom, že vyhrál nápoj jehož součástí je celer?
Jak už jsem říkal, v současné době se stále více používá zelenina, takže to až tak překvapivé není. Podobné ingredience nápoj obohacují zajímavou chutí, vitamíny a podobně. Loni konec konců vyhrál podobný drink.

Kam podle vašeho názoru může vymýšlení nových chutí dospět?
Záleží na tom, co z toho bude chtít vlastník soutěže udělat do budoucna. Trendem je vnímat to, co chtějí konzumenti. Můj názor je ale takový: podívejme se, co je módní v Asii. To za pár let uvidíme na Mattoni Grand Drink.

Nemohu se ovšem jako karlovarský novinář nezeptat na jednu věc: Sledujete ještě z povzdálí dění v Karlových Varech, respektive ve vašem „domovském“ Puppu?
Velmi z povzdálí. Když dojde k nějaké změně, zaznameám ji. Pochopitelně jsem zaregistroval, že pan Vacho odešel do Prahy. Grandhotel Pupp pro mě ovšem zůstává srdeční záležitostí. Dodnes je mi líto, že jsem v jeho čele nemohl zůstat déle, nicméně je krásné se tam vracet a potkávat lidi, se kterými jsem několik let rád spolupracoval.

4.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 18 000 Kč Číšníci a servírky ČÍŠNÍK/SERVÍRKA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: ČÍŠNÍK/SERVÍRKA, Kontakt: p. Horáček, tel.: 603 528 382, e-mail: spapodjavory@gmail.com, Základní znalost NJ/AJ - není nutná.. Pracoviště: Spa pod javory s.r.o., 362 25 Nová Role. Informace: Horáček, +420 603 528 382. Výroba - Výroba Strojírenští technici technologové, 25 000 Kč Strojírenští technici technologové, normovači PRŮMYSLOVÝ INŽENÝR. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: PRŮMYSLOVÝ INŽENÝR, Kontakt: pí Jana Vaníček, tel.: 737220888, 737214400, e-mail: zamestnani@witte-automotive.cz, Typické činnosti:, - Provádí normování, - Zúčastňuje se zavádění nových projektů, - Optimalizuje stávající výrobní technologie v rámci neustálého zlepšování, - Je členem projektových týmů, - Reportuje výsledky (úspory, aktivní projekty, uzavřené akce a projekty), - Identifikuje a odstraňuje zábrany pro úspěšné zavádění projektů, , Doporučené odborné předpoklady:, - SŠ/VŠ vzdělání technického směru, - Velmi dobrá znalost AJ/NJ, - Minimálně 1 rok praxe v oblasti sériové výroby v automotiv, - Aktivní přístup, orientace na výsledek, - Komunikační dovednosti, , Nabízíme: , - Stabilní zaměstnání , - Příležitosti k profesnímu růstu, - Zajímavé finanční ohodnocení, - Nejmodernější technologie a příjemné pracovní prostředí, - Obědy za 13 Kč, - Dotované stravné, - Širokou nabídku benefity programu, - 5 týdnů zasloužené dovolené. Pracoviště: Witte access technology s.r.o. - 000, Průmyslová, č.p. 1500, 363 01 Ostrov nad Ohří. Informace: Jana Vaníček, +420 737 220 888,737 214 400. Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 13 200 Kč Prodavači drobného zboží, klenotů, nábytku a bytových doplňků PRODAVAČ/KA. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13200 kč, mzda max. 14200 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: PRODAVAČ/KA, Kontakt: pí Jelínková, e-mail: suvenyry.verona@seznam.cz , Ruština, angličtina nebo němčina podmínkou pokročile.. Pracoviště: Martin čáp - 001, T. G. Masaryka, č.p. 805, 360 01 Karlovy Vary 1. Informace: Jelínková, +420 353 236 258. Gastronomie - Gastronomie Pomocní kuchaři 12 200 Kč Pomocní kuchaři. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč. Volných pracovních míst: 10. Poznámka: Jedná se o zaměstnání na 3 měsíce nebo sezóní práce na 6 měsíců., Kontakt: pí Teslychko Iryna, tel.: 775 172 318 (ČT 10:00 - 14:00 hod), , Pozice pomocníka v kuchyni zahrnují nakládání s inventářem. Zpracování a úprava polotovarů. Skladování potravinářských surovin. Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení. Přejímka potravinářských surovin. Ošetřování a skladování nápojů. Příprava teplých nápojů. Výpomoc při výrobě jídel. Čištění výrobních prostorů. Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů. , Pracovní doba: 7:30 - 16:00 denní s přestávkou 30min. Předpokladem pro výkon inzerované pozice je spolehlivost, smysl pro čistotu a pořádek, čistý upravený zevnějšek. Dobu pohovoru si sjednejte předem prostřednictvím níže uvedeného telefonu. Při pohovoru mít s sebou životopis.. Pracoviště: Kv respekt s.r.o. - 000, 360 01 Karlovy Vary 1. Informace: Iryna Teslychko, +420 775 172 318.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační snímek

Rehabilitační klinika usnadní lidem návrat do života

V Chodově se lidé nadýchali kouře z dýmovnice.

V Oloví hořel dům, v Chodově se lidé nadýchali dýmovnice

Město přitvrdí v boji proti drogám

Chodov – Drogy jsou velký problém i v Chodově. Zejména v některých lokalitách se nachází větší počet osob, které drogu vyhledávají, je zde problém s distribucí i prodejem drog.

Pokles obyvatel v kraji se nedaří zastavit. Lidí ubývá od roku 2009

Karlovarský kraj - Dříve za to mohlo především stěhování, teď je to více zemřelých než narozených. Ať tak či onak, výsledkem je, že v Karlovarském kraji za první pololetí letošního roku opět ubylo obyvatel.

Policisté dopadli drzého bytaře, když ukládal lup do auta

Karlovy Vary – Sérii vloupání do bytu po celém Karlovarském kraji má na svědomí dvaapadesátiletý muž, kterého dopadla policie.

Bikrosová dráha místo odpadků a zloděj, co se s okradeným hádá: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v úterý 18. září 2018.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT