Až do Spojených států amerických jede karlovarská delegace vyřizovat mistrovství světa ve sledgehokeji, které by se už příští rok mělo konat v Karlových Varech. Ačkoliv tuto informaci včera oficiálně potvrdil radní Radek Novák (ČSSD), jenž je jedním z těch, kteří do Ameriky letí, mluvčí karlovarského magistrátu Jakub Kaválek to popřel. Podle něho v letošním roce radnice neplánuje žádnou cestu do USA.

„Je to pravda. Letíme se tam podívat na hokej,“ uvedl Novák. Ten dále upřesnil, že jde konkrétně o sledgehokej. „Příští rok má být totiž u nás mistrovství ve sledgehokeji, to se nyní koná v americkém Bostonu. A my tam letíme podat oficiální žádost, aby se mistrovství konalo u nás v hale,“ dodal radní Novák s tím, že v USA bude delegace od 27. března do 5. dubna.

Jak doplnil, cesty se účastní také náměstkyně a jednatelka KV Areny Jana Petříková (ČSSD) a ředitel KV Areny Milan Bártl (ODS). „Letí s námi rodinní příslušníci. To není žádný vtip. Cestu si totiž hradíme sami. Místo mé ženy ale letí Daniel Řežábek,“ doplnil.

Řežábek (ODS), provozovatel Bison Baru a člen bezpečnostní komise města, krátce předtím ale výlet do USA popřel. „To bude nějaký omyl,“ poznamenal.

Kapitán karlovarského sledgehokejového týmu Sharks a současně české reprezentace Jiří Berger o této delegaci nemá žádné informace. „My se mistrovství v Americe, které začíná 29. března, účastníme. Naším cílem je postoupit ze skupiny B do A,“ upřesnil.

Předseda České sledgehokejové asociace Roman Herink uvedl, že o mistrovství na přístí rok usilují vedle Česka také Německo a Norsko. „O tom, kde se bude konat, zatím Mezinárodní paralympijský výbor nerozhodl. Bude se o tom jednat až 31. března v Bostonu. Tam se teprve o konání mistrovství rozhodne,“ konstatoval předseda asociace.

Podle informací Deníku však už je nyní jisté, že se mistrovství má konat právě v Karlových Varech. Proč tedy Novák uvedl, že letí do Ameriky podat oficiální žádost? Stejná informace zazněla ovšem i z úst ředitele KV Areny Milana Bártla. „Do USA jedeme na kongres. Podali jsme oficiální žádost na konání mistrovství světa ve sledge hokeji v Karlových Varech,“ uvedl Bártl, podle kterého s ním do Ameriky oficiálně jedou radní Novák a náměstkyně Petříková. Cestu si prý hradí sami. „Do této chvíle nám město ničím nepřispělo,“ zdůraznil Bártl. Ten se ale domnívá, že pokud jde o oficiální služební cestu, pak by určitou část nákladů měla radnice hradit.

Jana Kopecká / Ivana Kalinová