Nebýt intervence vedení karlovarské radnice, možná se v Karlových Varech po sedmadvacáté ani neuskuteční jedna z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších výstav minerálů a drahých kamenů. Důvodem jsou prudce rostoucí ceny za pronájem předsálí Velkého sálu v hotelu Thermal. Organizátoři akce měli co dělat, aby přemluvili omezený počet vystavovatelů, aby se expozice vůbec účastnili.

„Je to pro nás opravdu problém. Vždyť letos je to po tolika letech poprvé, kdy se vejdeme jen tady do většího vestibulu. Účastníci totiž, když zjistili, jaký je nájem, hromadně odříkali,“ stýská si hlavní organizátor, geolog Petr Zajíček.

Podle jeho slov jsou ceny v Karlových Varech nejvyšší z celé republiky.

„Je to ostuda. Jakákoli pozitivní věc je v tomhle městě potlačována. například na úkor kdejakých pochybných burz podřadného oblečení. Když jsou to světové lázně, měly by i doprovodné akce podle toho vypadat. Vždyť je to vaše vizitka,“ kritizuje situaci František Okrouhlík z Moravské Třebové.

Stejný názor však mají i další hosté výstavy. Shodují se na tom, že burzy oblečení určitě nejsou takovým lákadlem, jako opravdu zdařilá výstava vzácných zkamenělin, minerálů, opracovaných i neopracovaných šperků.

Je to prý ale otázka vkusu. A ten je třeba tříbit.