Za velkých manévrů včera policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zatkli dalšího z členů vyděračského gangu, za jehož bosse je považován ostrovský podnikatel Milan Zádamský. Policisté včera v 8.15 ráno zadrželi u Olšových Vrat Ostrováka Roberta Š. Jak informovala mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinonová, zadržený muž byl obviněn z účasti na zločinném spolčení, vydírání a omezování osobní svobody. „Za to mu hrozí až deset let trestu odnětí svobody. Bude u něho podán návrh na jeho vzetí do vazby,“ upřesnila Kosinová.

V dopoledních hodinách byl muž vyslýchán na Okresním ředitelství policie v Karlových Varech. V té době se maskovaní policisté v kuklách zjišťovali v Ostrově potřebné důkazy. „Šlo jen o procesní úkony ohledně zadrženého muže z rána. O žádné další zatýkání se nejednalo,“ vysvětlila mluvčí Kosinová.

Muž je nyní v cele předběžného zadržení. Ve čtvrtek by měl soud rozhodnout, zda na něj bude uvalena vazba. Deset členů gangu už ve vazbě je.

Případ už však nedozoruje Státní zastupitelství v Sokolově, ale Krajské státní zastupitelství v Plzni. „Do Plzně byl případ přeřazen kvůli tomu, že jde o škodu velkého rozsahu,“ poznamenala včera mluvčí ÚOOZ.

Policie zároveň děkuje všem svědkům, kteří jí o činnosti nebezpečného gangu poskytli informace. „Po zveřejnění výzvy v médiích (a to i v Karlovarském deníku) policie vyslechla množství svědků, z jejichž výpovědí vyplývají desítky dalších skutků i osob propojených se stíhanými. Těmi se útvar bude i nadále zabývat,“ doplnila Kosinová. Lidé ovšem stále mohou anonymně telefonovat na čísla zřízená speciálně pro tento případ, a to na 774 649 359 a 974 842 689.

Zadržený muž pracoval podle ostrovských lidí, kteří nechtějí být jmenováni, pro gang Zádamského. „Byl jeho bouchačem. Podnikal. V čem? To si zjistěte. Není to takový problém,“ uvedl svědek.

Karlovarský deník už má k dispozici informace, že Robert Š. podnikal například v Karlových Varech. Podrobnosti se dočtete v zítřejším vydání.