Úplně nejdůležitější ovšem podle jeho slov je neprošvihnout začátek sezony. Ta sice kalendářně začala ve čtvrtek, na první sníh si ale cestáři ještě zřejmě počkají. „Pluhy z aut už ale sundavat nebudeme,“ říká zaměstnanec karloarské pobočky společnosti AVE odpadové hospodářství, která se stará o zimní úklid silnic v krajském městě.

Řidičům velkých úklidových vozů způsobují problémy ostatní řidiči. Jakmle napadne první sníh, zaparkují své vozy tak daleko od chodníků, že je prakticky nemožné projet s těžkou technikou do zákoutí sídlišť. „Prakticky denně proto musíme volat na místo menší techniku, která takové problémy nemá,“ přibližuje situace, se kterými se bude už zanedlouho potýkat, řidič.

Letošní sezonu absolvuje za vlantem olbřímího mercedesu. „Když jej srovnám s Matesem (nákladní vůz Škoda 706. pozn. autor), je to nebe a dudy. V mercedesu je teplo, nedíváte se dírama v podlaze na silnici…,“ chválí současnou techniku Homolka.

Společnost AVE se na Karloarsku objevila poté, co koupila firmu Kattenbeck. „Od doby transakce jsme investovali do mechanismů přibližně 35 milionů korun. V podstatě se dá říci, že jsme za krátkou dobu obnovili dvě třetiny vozového parku,“ říká Eduard Malý, ředitel karlovarské pobočky AVE.