Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kvalitní a především dobře uvařené jídlo lidé ocení

Karlovy Vary - Naučit lidi vyhledávat restaurace, kde dostanou, byť za trochu víc peněz, dobře připravené jídlo z kvalitních domácích surovin, znamená v první řadě naučit restaurace a kuchaře taková jídla připravovat. Právě na to je zaměřený projekt Šéfkuchaři vaří Klasu, který se po úspěšných akcích v Táboře a Zlíně představil i v Karlových Varech.

28.10.2016
SDÍLEJ:

PROJEKT Šéfkuchaři vaří Klasu navštívil i Karlovy Vary. Foto: Foto Deník mel

Národní značka kvality potravin Klasa je u nás zavedená už třináct let. Na návrh odborné komise Státního zemědělského intervenčního fondu ji uděluje ministr zemědělství a získat ji, a hlavně udržet si ji není nijak snadné. Produkty označené nezaměnitelným logem Klasa jsou pravidelně namátkově kontrolovány, platnost značky je nutné každé tři roky obhajovat a nevyhovujícím produktům je značka odebíraná. V současné době se značkou Klasa může pyšnit více než tisícovka produktů, jejichž společným znakem je vysoká kvalita a jasně deklarovaný původ.

Zatímco v obchodech patří značka Klasa k dobře známým a veřejností kladně přijímaným, v provozech veřejného stravování se ještě pořádně nezabydlela. Pomoci to změnit má právě projekt Šéfkuchaři vaří Klasu.

„Jeho hlavním smyslem je rozšířit povědomí o možnostech využití potravin se značkou Klasa v restauracích. Skládá se ze série reprezentačních večeří, pořádaných postupně v jednotlivých regionech, na kterých vybraní špičkoví kuchaři předkládají menu, kde v každém chodu musí být uplatněn alespoň jeden produkt nesoucí ocenění Klasa," vysvětlil Lukáš Cvrček z agentury Kuklík, která projekt organizačně zajišťuje.

Na Karlovarsku se taková večeře konala v hotelu Imperial, kde šéfkuchař Martin Lukáš se svým týmem vsadili na jednoduchost receptur spojenou s vysokou kvalitou, podepřenou mnohaletou tradicí. Ozdobou jejich menu byla ryzí česká klasika variace z vodňanské kachny s bramborovými noky, karlovarským knedlíčkem a jablečným zelím.

Na prezentační večeři teď volně naváže seminář s workshopem pro kuchaře vybraných místních restaurací, které by se pak postupně mohly stát něčím jako „vlajkovými loděmi" nových trendů ve stravování.

Autor: Jiří Linhart

28.10.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Limbo svou hudbou okouzlí dokonce i galerii.

Jazzfest uvede další koncert v Galerii umění Karlovy Vary

Ilustrační foto.

Futsal: Veteráni z Fut Fetu porazili mladíky karlovarské Slavie

III. třída: Sadov přestřílel tým Útviny a posunul se na druhé místo

Karlovarsko – Osmé kolo okresní fotbalové III. třídy přineslo vesměs vítěznou radost hostujících týmů, tedy až na dvě utkání. V prvním uspěly na domácím hřišti Potůčky, které v derby horalů porazily nedaleké Abertamy.

Akční Vladař podpoří místní projekty stovkami milionů

Karlovarsko - Po několikaletém úsilí má Místní akční skupina (MAS) Vladař schválenou strategii komunitně vedeného rozvoje. Jde o moderní trend v podpoře rozvoje venkovských oblastí a využití principu plánování tak zvanou metodou Leader.

Bečovu se víkend nepovedl, inkasoval 20 gólů

Karlovarsko – Nepovedený víkend. Ten si ´užili´v okresním přeboru fotbalisté bečovského Slavoje, kteří měli na programu hned dvě utkání.

Dealeři měli doma kilo „marjány“

Karlovarsko - Téměř jeden kilogram marihuany objevili kriminalisté při domovní prohlídce u dvou drogových dealerů, šestatřicetiletého muže a stejně staré ženy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení