Od začátku byly jasným favoritem na novou cenu Antistavba Karlovarského kraje 2008. Nakonec tuto kategorii vyhrály s náskokemtéměřšesti set bodů.

O čem je řeč?

O garážích pod Imperialem v Karlových Varech, které navždy změnily pohled na známá místa města a jež vadí nejen řadovým Karlovarákům, ale i odborné veřejnosti.v Archeologa Jiřího Klsáka z Klubu za krásné Karlovarsko toto umístění potěšilo.

„Už jen to, že sami odborníci nominovali garáže na antistavbu, mě velmi zaujalo. Že získaly tuto cenu, je důkazem, že už tak nejsou jen záležitostí úzké skupiny lidí, ale celého města. Navíc se ukazuje, že i když v centru nežije už mnoho Karlovaráků, stále je zajímá, co se v lázeňském území děje,“ říká Klsák, který zároveň konstatoval, že tato stavba je pro město tragédií.

Stavbou roku naopak veřejnost zvolila hotel Humboldt v karlovarské Zahradní ulici. Nejlepším zatím nerealizovaným projektem se stal pro lidi hotel Grand Majestic. Hlavní cenu odborné poroty si v rámci letošního už 17. ročníku For Arch odnesly Stavby silnic a železnic za realizaci druhé etapy karlovarského průtahu, na druhém místě skončil historický Ostrov a na třetím nový Tuhnický most.

„Cenu za projekt dostal od poroty krytý bazén, který má být součástí karlovarské multifunkční haly,“ dodala manažerka regionálního stavebního sdružení Anna Vlášková s tím, že cenu hejtmana získal rovněž průtah.