Přestože rekonstrukci budovy bochovské radnice provázely vloni nemalé finanční i technické potíže, výsledek stojí zato. Kromě kultivovaného Infocentra v prvním patře byly půdní prostory přestavěny na městskou galerii a muzeum.

„Byli jsme se tam podívat krátce po dokončení oprav v loňském roce. Ze zcela zdevastovaných půdních prostor jsme tady našli opravdu hezké místnosti, které slouží nejrůznějším kulturním účelům. Stejně je to s městským Infocentrem,“ říká důchodkyně z Bochova.

Původní rozpočet na opravu půdy na radnici předpokládal náklady ve výši šest milionů korun. Nedlouho před dokončením oprav však bylo zjištěno, že dodavatel stavby požaduje 15 milionů.

„Nechali jsme si znalecky posoudit skutečnou hodnotu ´více prací´, které nám na rekonstrukci dodavatelská firma odvedla. Tím se prodloužil i termín otevření prostor pro veřejnost. Nakonec jsme se s dodavatelem dohodli po posudku znalce na vyplacení celkové částky ve výši 11 250 000 korun. Více se platilo například kvůli ploše opravované střechy. Původně jsme počítali, že budeme rekonstruovat 30 procent, nakonec se ukázalo, že bylo potřeba vyměnit devadesát procent střešní krytiny a byla provedena i oprava krovu. Problémy nastaly i se statikou krovu,“ doplnil informace starosta města Miroslav Egert.