„Je to opravdu varující číslo. Už i proto, že mezi kuřáky je možná většina dívek. Škola může na děti působit různými prostředky a přednáškami, ale velký díl odpovědnosti, ten podstatný, spočívá na rodině,“ komentuje žalostnou situaci ředitel Svoboda.

Podle ředitelových slov by Bochovští jistě uvítali městskou policii, která by sem tam mohla dohlédnout i na nezletilé kuřáky nebo i vandaly a narušitele veřejného pořádku.

„Státní policie má jiné úkoly a na všechno nestačí. Městští strážníci by hodně přestupků, včetně srocování malých kuřáků, mohli pomoci vyřešit. V rámci rozpočtu města si to však nemůžeme dovolit. Městskou policii můžou financovat pouze větší města a i ta s tím mají potíže,“ doplňuje starosta Bochova Miroslav Egert.

Starosta zmínil také problematiku narůstajícího počtu drogově závislých. „Nemyslím si, že by to bylo u nás horší než v jiných městech, ale i přesto bychom byli rádi, kdyby závislých bylo co nejméně. Že by si někdo ve městě otevřeně dovolil distribuovat drogy, to určitě ne. Narkomani si ale zdroje najdou vždycky.“