Důstojné obnovy a později i vysvěcení by se měla dočkat kaple hradu Hartenberg v Hřebenech. Podle odborníků se jedná o nejhodnotnější prostor celého objektu, který si zasluhuje zvláštní pozornost. V budoucnu by zde totiž mělo vzniknout jedno z center mezinárodního dobrovolnictví. To je na místě patrné již dnes. Zeď hradní kaple zasvěcené sv. Třem králům od loňského roku zdobí takzvané národní kameny, které sem vkládají dobrovolníci ze všech zemí světa. Ten dvacátý do zdi letos umístí zástupce z Tchaj–wanu.

Na obnově kaple se mají podílet projektanti, historici, ale i církev. Už v červnu se na Hartenberg přijede podívat biskup František Radkovský. „Má se jednat o přátelskou návštěvu, na kterou byl pozván majitelem objektu,“ informovala mluvčí Biskupství plzeňského Alena Ouředníková.
„Přesné založení kaple neznáme. Její zasvěcení sv. Třem králům je v českých zemích velmi neobvyklé a archaické. Proto si velmi ceníme spolupráce při hledání odpovědí ohledně vzniku a důvodu tohoto vysvěcení,“ uvedl kastelán hradu Hartenberg Bedřich Loss.

Současně poznamenal, že kaple by se mimo jiné měla stát symbolem lidského smíření a odpuštění.
„Po úmyslném požáru hradu v roce 1985 lehla sama popelem. A nyní z něj za přispění odborníků a dobrovolníků z celého světa znovu postupně vstává,“ doplnil kastelán. Samotná kaple prošla ve své bohaté historii řadou přestaveb.