Konečně. To si mohou říct lidé z Hroznětína, kteří už dlouho upozorňovali na hustou nákladní i osobní dopravu, která přes město proudí.

Nyní se totiž rozhodlo, že kraj podpoří stavbu obchvatu. Ta by měla začít v roce 2011.

Potvrdil to starosta Hroznětína Jaroslav Rovný. „Jsme moc rádi, že se konečně podařilo tento projekt nastartovat, protože nás hustota dopravy trápila už hodně dlouho,“ konstatoval hroznětínský starosta.

Podle starosty už má radnice přesnou představu o tom, kudy obchvat povede. „Existuje už přesná trasa, je velmi dobře, že řeší jak příjezd do Hroznětína, tak i výjezd a tím pádem jde skutečně o přelomové řešení dopravy, které určitě nepomůže jen Hroznětínu, ale i okolním obcím,“ dodal Rovný.

Město Hroznětín by se na investicích do stavby podílet nemělo. „Zatím nic takového nevím a asi by to nebylo v našich finančních možnostech,“ doplnil Rovný.

Krajský úřad Karlovarského kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, v souladu s předepsaným zákonem posuzoval vlivy na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů proces posuzování vlivů záměru „Komunikace II/221 obchvat Hroznětína“. Toto posuzování už bylo ukončeno.

„Stavba by měla začít v roce 2011, jen doufám, že se nějak negativně nepromítne do příprav obchvatu ekonomická krize a vše půjde podle plánu. O řešení dopravy jsme se zajímali už dlouho,“ dodal starosta Rovný.

„Určitě je fajn, že se projekt rozjede a doprava se konečně zlepší. Je to totiž opravdu nepříjemné, že tudy jezdí tolik aut,“ myslí si o obchvatu lidé z Hroznětína.