Šel žádat o zaměstnání, ale z Úřadu práce v Kraslicích už neodešel. Jde o šedesátiletého muže, který se v čekárně posadil na židli a čekal, až na něj přijde řada. Zaměstnanci pracovního úřadu si záhy všimli, že s mužem je něco v nepořádku. Přivolali proto záchrannou službu.

Zdravotníci začali muže resuscitovat. Na pomoc přivolali i lékaře ze Sokolova. Více než hodinová masáž srdce byla zbytečná. „Pravděpodobnou příčinou úmrtí je srdeční selhání,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Hutta.

Pracovnice kraslického úřadu práce se o neštěstí nechtějí bavit. „Je to hrozná tragédie,“ řekla jedna z nich.

Podle informací Deníku přišel muž o práci nedávno. Odborníci se shodují, že právě ztráta zaměstnání ve vyšším věku může vyvolávat větší stres a skončit třeba i selháním srdce. „Jde o spekulaci, ale stres mohl sehrát svou roli. S takovými případy jsem se setkal i u mladých a zdravých lidí, kteří z ničeho nic zkolabovali,“ řekl internista Karel Moses.

Samotné pracovnice na úřadech práce přiznávají, že nával je na začátku roku větší. Firmy totiž kvůli finanční krizi propouští. Potvrdil to i mluvčí sokolovského úřadu práce Jaroslav Januš.

„Je brzy dělat závěry, jaký dopad bude krize mít. Je ale patrné, že bez práce bude více lidí. Jen za pouhé tři dny na začátku roku se v Sokolově zaregistrovalo 433 nezaměstnaných, v Kraslicích jich bylo 85. To je docela vysoké číslo,“ uvedl Januš. Ten nepamatuje podobnou tragédii, jako se stala v Kraslicích. „Vím asi o třech případech, kdy se lidem udělalo zle, a tak jsme volali záchranku. Taková tragédie se ale na úřadu práce ještě nestala,“ doplnil.