Když se 30. dubna kolem poledne nad Loktem zatáhlo a objevily se zlověstné mraky, věděli jsme, že se do města začínají slétávat hlavní aktéři podvečerního reje.

Na náměstí v Lokti si totiž v půl šesté dali sraz čarodějové, čarodějnice, čarodějničky a ostatní čarodějnický potěr, aby zde předvedli nejenom nejnovější modely svých košťat a nejmodernější ohoz, ale také své dovednosti v různých soutěžích, které pro ně uspořádala zdejší základní škola. Paní učitelky a vychovatelky, po dnešní večer také čarodějnice, se chopily organizace celého podvečera, který připravovaly už mnoho týdnů předem.

Po úvodním přivítání, kterého se ujala jedna z dospělých čarodějnic, bylo nutné rozhýbat zkostnatělá letitá těla všech účastníků. Na písničku kolegyně Saxany to šlo přímo skvěle. Nefalšovanou pravost přítomných otestoval čarodějný pokrm, který museli všichni sníst, a pak už se rozdělili do družstev. V první soutěži každé družstvo muselo z krabice vylovit tu svou příšeru – pavouka, ještěrku či netopýra. V té druhé se pak všichni proběhli mezi kužely a ze sklenice se slizem vylovili oko. Obě soutěže i období mezi nimi vyplňovaly známé písničky, o něž se postaral čarodějnický DJ, tancovalo se, prostě bezvadně rejdilo.

Kolem půl osmé večerní se všech téměř osm desítek účastnic a účastníků letošního sletu (ve srovnání s minulými lety enormní účast!) vydalo průvodem do Sportovní ulice. Cestou poklábosili, co nového se v jejich řemesle za rok událo, a na cestu jim posvítily i děti svými lampiony. Ve ´Sportovce´už čekal oheň, který se stal osudným pro jednu zástupkyni čarodějnického cechu. (Asi minulý rok zlobila!) No a pak už nastal čas rozletět se zpět do svých domovů.

Už teď se prý ale všichni těší, až si za rok zase zarejdí.

Lucie Žippaiová, ZŠ Loket