Starosta Lokte Jaroslav Hlavsa již dříve uvedl, že boj o získání dotace však nevzdá. „Zkusíme to znovu, možná i jinak. Už jsem to myslím slíbil docela natvrdo v Loketských listech, že ji opravíme. Je to jedna z jasných priorit,“ uvedl Hlavsa.

Další žádost o dotaci na Dvoranu bude tedy nutné uplatnit v příštím kole dotačního programu, které má být vyhlášeno již v listopadu. Starosta se ale na posledním zasedání odklonil od své původní vize boje o evropskou dotaci, jelikož prý získání prostředků není tak samozřejmé, jak se původně zdálo. „Finanční objem, který zde bude k dispozici, není velký, a proto je získání dotace pro naše město nejisté,“ uvedl na zasedání starosta.

Dvorana, která by v budoucnu měla sloužit jako městské centrum, si tak na svou rekonstrukci bude muset ještě počkat. Původní vize o tom, že by se s její opravou mohlo začít už příští rok, jsou podle kritiků nereálné.

„Mělo by se to co nejdříve začít opravovat, každý pořád jen něco slibuje, a výsledky žádné,“ myslí si jeden z oslovených místních občanů, který kolem Dvorany pravidelně chodí.

(kri)