Celkem 334 tisíc korun vydá kraj ze svého rozpočtu obcím a Sdružení centrální Krušnohoří v rámci podpory budování a údržby lyžařských běžeckých tras. Uvedl to krajský radní Tomáš Hybner (ČSSD). Rozhodlo o tom krajské zastupitelstvo na svém čtvrtečním předvánočním jednání.

„Nejvíce z těchto peněz, tedy osmdesát osm tisíc korun, získají Mariánské Lázně na údržbu lyžařských běžeckých okruhů v délce asi devadesáti kilometrů,“ upřesňuje mluvčí krajského úřadu Andrea Bocková.

Krušnohorské Potůčky použijí devatenáct tisíc korun na údržbu dvaadvacet kilometrů dlouhého okruhu, navazujícího na Krušnohorskou magistrálu a osazení trasy osmi informačními tabulemi.

Na úpravu třiceti kilometrů tras by mělo 19 tisíc korun použít také město Březová u Sokolova.

„Merklínu zase připadne příspěvek ve výši šestnácti tisíc korun na údržbu okruhu Oldřiš v délce pěti kilometrů a také na osazení stezky celkem deseti informačními tabulemi,“ doplnila mluvčí Bocková.

„Příspěvek ve výši 192 tisíc korun dostane také Sdružení centrální Krušnohoří na správu a údržbu česko–německé lyžařské magistrály a na úpravu lyžařských běžeckých tratí na na území Abertam, Božího Daru, Horní Blatné a dalších obcí. Celková délka tras bude třicet dva kilometrů,“ informuje hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.

„Celkem se tedy jedná o 179 kilometrů tras, na něž kraj přispěl, aby podpořil možnosti sportovního vyžití obyvatel a podílel se na zvýšení atraktivity oblastí vhodných k zimním sportům,“ sdělil také náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Na údržbu a podporu budování lyžařských běžeckých tras kraj vyčlenil ze svého rozpočtu dvě stě tisíc korun. Zbytek půjde z peněz odboru regionálního rozvoje.

Podobnou podporu chce kraj oblasti poskytovat také v příštích letech.