Stanovičtí však slavnosti nepojali jako pouhé vzpomínání na historii obce, ale naopak si toto výročí vychutnali zábavně a odlehčeně.

V obci se konala například pouť, rytířské slavnosti či zde zahrála řada kapel a zpěváků. Nabídka pro návštěvníky byla bohatá a akce se neomezila pouze na jednodenní program, ale zábava ve Stanovicích trvala celé tři dny.

Už v pátek rozpálila zdejší lidi diskotéka a také vystoupení regionálních kapel. Nejen na těch však byl postaven program – lidé si totiž mohli vychutnat i koncerty Michala Davida, Petra Spáleného či Wabiho Daňka. Pro vyznavače legendárních skupin byly připraveny revivaly kapel Beatles a Smokie. To vše doplňovaly i historické kostýmy, rytíři a další vystupující.

„Slavnosti se podle mě hodně vydařily. Bylo dobře, že program byl pestrý, takže si zde našli své děti, milovníci historie, ale také příznivci muziky. I ta byla podle mě vybrána dobře, protože zde nechyběla taneční hudba, pop i rockovější žánry. Celkově hodnotím akci dost pozitivně,“ uvedl jeden ze stanovických návštěvníků oslav 650 let Stanovic.