V červnu 2008 si toužimští fotbalisté vykopali divizi. „V té se chceme pochopitelně udržet. Byl to pro nás náročný cíl, který jsme zvládli,“ uvedl Karel Štumpa, bývalý hráč, nyní vedoucí fotbalového A týmu a toužimský sportovní činovník.

Místní sportovní klub má 140 členů. Členskou základnu tvoří šest družstev, fotbalová přípravka, mladší i starší dorost, žáci a dva týmy mužů.

„Rozpočet nemáme vysoký, hospodaříme tak s šesti sty tisíci korunami ročně. To jiné kluby, které jsou přibližně stejně velké, mají i milion až dva,“ vysvětlil Štumpa. Bez sponzorů, mecenášů a také pomoci města by se Sportovní klub Toužim neobešel.

„Město nám poskytuje zdarma hřiště i šatny, nájem tedy neplatíme. Nejvyšší položkou je cestovné na zápasy, to činí i šest set tisíc korun ročně, ale s tím nám částečně pomáhá firma Ligneta. Velmi dobře spolupracujeme také s toužimskými společnostmi, s Jednotou a firmou Ozap,“ uvedl Štumpa.

Fotbal se v Toužimi hraje od roku 1946, před třemi lety tak fotbalisté slavili šedesátileté výročí. „Fanoušci jsou skvělí, fandí nám opravdu početná obec. Na zápasy chodí až šest set diváků,“ pochvaluje si Štumpa.

Toužimští fotbalisté se už těší na umělý trávník a zrekonstruované kabiny. Náročnou modernizaci sportovního areálu má v plánu vedení města, vše ovšem záleží na tom, zda Toužim uspěje se žádostí o dotaci z evropských fondů.

„Dlouho jsme hráli na škváře. V roce 1991 se hřiště a kabiny rekonstruovaly. Snad se umělého trávníku dočkáme,“ doufá Štumpa.