Přestože sníh ze svahů Krušných hor mizí podle jana Horníka, starosty Božího Daru, doslova před očima, některé sjezdovky nezavřou a lyžaři si tak stále ještě přijdou na své.

Lyžařské vleky budou v provozu na Klínovci, na Neklidu a do neděle bude otevřena i sjezdovka na Novaku na Božím Daru.

„Na Klínovci pojede sedačková lanovka a přes velkinovoce zde budou v provozu dva vleky. Na Neklidu budou v provozu také dva vleky. V sobotu se bude lyžovat určitě, v neděli podle počasí,“ uvedla Alena Formáčková z božídarského Infocentra. Lyžařský areál Novako na Božím Daruzzatím také nezavírá. „Zde lse může lyžovat ode dneška také do neděle,“ dodala Alena Formáčková.

Přesto je jednoznačné, že letošní lyžařská sezona je už na ústupu. „Za hotelem Praha sice stále sníh ještě leží, ale jezdit už se zde nebude. Jeho kvalita je vhodná tak na dětské bobování. Dnes stahujeme sněhová děla, uklízíme a těšíme se na Velikonoce,“ sdělil starosta Jan Horník.

S omezením musejí počítat i běžkaři. Běžkařské tratě už přestala obec upravovat. „Přes den je šestnát stupňů, v noci sedm. Večer tratě upravíme, ráno se zbortí. Navíc nám rolba skoro zapadla do bahna. Kdo se chce přesto na běžky vydat, musí s tím počítat,“ uvedl starosta.