Právě na sobotu totiž připadlo 110. výročí zahájení provozu na trati z Karlových Varů do Mariánských Lázní.

České dráhy, které byly hlavním pořadatelem oslav, proto vypravily v sobotu na této trati speciální vlak, jejž táhla parní lokomotiva. Tu řídil strojvedoucí Andreas Merunka. Souprava vyjela ráno z Karlových Varů směr Mariánské Lázně, přičemž měla několik zastávek, jako například v Bečově či Teplé. Cílovou stanicí pak byly pochopitelně Mariánské Lázně, kam vlak dorazil krátce po poledni.

Odtud následně po stejné trase vyjel v 15 hodin zpět do Karlových Varů. I když do krajského města měl přijet až po půl sedmé večer, už od šesti hodin postávaly na nádraží hloučky lidí, kteří chtěli spatřit historickou lokomotivu.

„Jsme tu kvůli páře, tedy parní lokomotivě,“ vysvětloval Karlovarák Jaromír Krupička, který se na ni přišel podívat v sobotu večer na karlovarské dolní nádraží se svým synem Jiřím, a pokračoval: „Můj syn je totiž z vlaků nadšený, má je rád. Často se chodíváme na nádraží jen podívat. Před lety jsme se vlakem poháněným parní lokomotivou projeli. Proto nás mrzí, že jsme se o těchto oslavách dozvěděli pozdě a o tuto možnost jsme přišli. Dozvěděli jsme se to dnes až náhodou, a tak jsme se na lokomotivu alespoň přišli podívat.“

Kvůli stejnému důvodu byli zklamáni i Hladíkovi z Ostrova, jejichž tříletá Evička „vláčky“ doslova zbožňuje. „Věděli jsme o sobotní výstavě o mašinkách v ostrovském domě dětí a mládeže, a tak jsme na ni zašli. Až tam jsme se dozvěděli o této akci. Hodně nás to mrzí, protože bychom se jinak vlakem určitě projeli,“ posteskla si Blanka Hladíková.