Na osvědčený systém údržby místních komunikací přistoupilo v současné době vedení města Bečova nad Teplou. To se rozhodlo, že sestaví soubor všech ulic, přičemž se ke každé zařadí termín možné opravy.

Podobný systém už několik let úspěšně využívají v Ostrově. Zdejší komunikace jsou rozděleny do několika kategorií podle toho, jak moc je jejich rekonstrukce potřebná. Opraveny jsou tak pak skutečně jen ty vozovky, jejichž stav to vyžaduje. „S parpotizací komunikací jsme začali už před letními prázdninami. Ke každé bude přiřazen statistický údaj včetně návrhů na ty nejnutnější opravy. Nyní se chystáme na zpracování tabulky, ve které bude obsaženo, kolik budou stát opravy jednotlivých komunikací. Úseky, na které v daný rok nebudeme mít peníze, budou zařazeny do příštích let,“ vysvětlila nový systém starostka Haláková.

Pasportizaci komunikací nedělá město jenom kvůli vlastnímu přehledu. „Je to systém pro lidi, kteří tak díky němu budou vědět, kdy ulice, ve které bydlí, přijde konkrétně na řadu,“ upřesnila Olga Haláková.

Z připravovaného přehledu už tak nyní například vyplývá, že jednou z nejhorších ulic je Rybářská, a to kvůli havarijnímu stavu můstků. Dobře na tom není ani komunikace v nedalekém Krásném Jezu, kterou podle starostky Halákové dokonce narušil vyvěrající pramen.