Příznivci tohoto sportu se na sklonku minulého týdne věnovali dogtrekkingu v okolí Ostrova. Od čtvrtku do něděle se totiž konal v pořadí už 5. ročník Krušnohorského dogtrekkingu.

Lidé se svými psími miláčky zdolávali trasy na rozličných místech, například kolem řeky Ohře, na silnicích, uprostřed lesů nebo třeba mezi paneláky v Karlových Varech. Lidé a psi, kteří na alumatce sjížděli sjezdovku na Klínovci, taktéž patřili, mezi tuto skupinu sportovců všech věkových kategorií.

„Letošní závod měl klasicky dvě hlavní kategorie – Long (100 km) a Turistickou kategorii (40 km). Start i cíl byl v kempu Na Špici v Radošově, kde nám vyšli vstříc a ubytovali všech cca 150 bláznů s jejich čtyřnohými přáteli,“ vysvětlila Monika Zebischová, spoluorganizátorka akce.

„Ačkoli nám počasí přálo jenom v pátek a sobotní turistická kategorie celá propršela, nálada byla skvělá. Nedělní vyhlášení výsledků už bylo jen tou malou třešničkou na dortu, všichni účastníci totiž dostali diplom a dárkový balíček od sponzorů, což podporuje ideu v duchu hesla,“ dodala Zebischová.

I přes nepřízeň počasí se tedy akce podle organizátorů vydařila a všichni příznivci dogtrekkingu už se mohou těšit na příští ročník.