Podle starosty Františka Kubiše obec nezaznamenala žádné škody. „Náš majetek zůstal ušetřen. Přesto je mi líto majitelů hotelu Zívr, kteří podle mého názoru vůbec netušili, jaká akce se u nich koná. Brali to jako běžnou oslavu,“ vysvětil Kubiš.

Podle něj mají lidé na sraz skinů rozporuplné názory. „Lidé tvrdí že je akce nerušila a vše bylo v pořádku až do zásahu policie. Já tento názor nechci hodnotit, protože netuším co se v sálu hotelu dělo,“ doplnil.

Starosta se ovšem obává, že sraz pošramotí pověst obce. „Doufám, že lidé na Nové Hamry nezanevřou. Problém je, že se podobným akcím dá jen velmi těžko zabránit. Většinou jsou ohlášené jako nějaká oslava či soukromá akce, a nikdo nemá představu, co se může stát a jak to může vlastně skončit,“ prohlásil starosta.

Provozovatelé hotelu se včera k incidentu odmítli vyjádřit. Podle jednoho se zaměstnaců však byla akce bezproblémová. „Vše bylo naprosto v pořádku a já jsem s těmi hosty žádné problémy neměl až do zásahu policie. Ten přišel asi po dvou hodinách konání akce. Ještě teď je tady všude cítit slzný plyn,“ řekl zaměstnanec, který si nepřál uvádět jméno.

Policie bude celý případ ještě nadále vyšetřovat. „Šest zadržených účastníku, už jsou na svobodě. Vyšetřování je ovšem pouze v začátku. Pracujeme na obvinění z útoku na veřejného činitele a podněcování nenávisti vůči skupině lidí, či omezování jejich práv a svobod,“ informovala Zdena Papežová, mluvčí Policie ČR.

Čtěte též: Policie v Nových Hamrech rozprášila koncert skinů