Přestože je únor mimo hlavní lázeňskou sezonu, karlovarská sanatoria a lázeňské hotely jsou plné. Podle hoteliérů dokonce stále přibývá lázeňských i mimolázeňských hostů, kteří vyhledávají toto období zcela záměrně. Buď kvůli nižším cenám nebo preferují klidnější atmosféru města.

„Je to tak. K nám jezdí i touhle dobou například stále více ruských hostí. Nepřekáží jim studené počasí ani ´zimní´ klid ve městě,“ říká jedna z recepčních v karlovarském hotelu Thermal.

„Přibývá také hostů, kteří v podstatě nepotřebují lázeňskou léčbu ze zdravotních důvodů, ale chtějí si procedurami, které jim předepisují lékaři, zpestřit a vylepšit pobyt a dovolenou,“ říká Miroslava Krejcarová, provozní jednoho z karlovarských lázeňských hotelů.

Přeplněné kapacity jsou i v jednotlivých sanatoriích v Jáchymově. Lázeňští hosté sice preferují Radium Palace, ale obsazené jsou i jiné lázeňské domy. Jak sdělili pracovníci oddělení styku s veřejností, v jáchymovských lázních nebyla ani žádná zimní odstávka, provoz je celoroční. Pouze v březnu je zájem o něco nižší, ale to platí každý rok a stejně jsou na tom i v jiných lázních.

Pokud jde o národnostní složení lázeňské klientely v Karlových Varech, jsou to nyní převážně rusky mluvící hosté, stále je zde hodně německy mluvících pacientů a přibývají klienti z Velké Británie a Spojených států.