Autobusové nádraží v Nejdku se dočkalo nových přístřešků. Ty právě v tomto týdnu převzalo město. Radnice má plány i na další vylepšení tohoto nádraží.

„Čekárny jsme pořídili za 286 tisíc korun. Hlavní cíl byl zvýšit komfort cestování místních lidí i návštěvníků Nejdku,“ informoval Jan Drobil, starosta města. Nejdečtí mají obavy, aby se nové přístřešky nestaly cílem vandalů. „Samozřejmě je to nebezpečí, protože vandalové se nezastaví před ničím a žádný majetek jim není svatý,“ posteskl si Drobil. „Vymysleli jsme účinné řešení, které požkození zastávek zabrání. Během několika dní totiž nainstalujeme kameru na budovu firmy Vlnap, a. s. Ta bude monitorovat i dotčené území,“ dodal.

Nejdečtí mají s autobusovým nádražím i další plány. „Autobusové nádraží bychom rádi kompletně dokončili v příštím roce. V rámci druhé etapy obnovy Roosveltovy ulice bude dokončena rekonstrukce kanalizace a komunikace,“ nastínil Drobil další plány města. Podle jeho slov se radnice zaměří i na zkvalitnění zázemí této stanice. „Mělo by vzniknout ještě výstupní stání pro autobusy, které je dočasně povoleno v Nádražní ulici. Čekárny chceme ještě doplnit odpadkovými koši a jednáme o možném pronájmu prostor pro kiosek s tiskem, případně bufetem,“ vysvětlil. „ Součástí autobusového nádraží by měl být i informační panel s mapou města, informacemi pro turisty i navigační systém. Celý projekt informačního turistického značení je připravován a jeho realizace závisí na financích,“ uzavřel Drobil.

Tyto novinky na autobusovém nádraží pozitivně hodnotí také místní lidé. Ti totiž na určitou nedokončenost stanice upozorňovali již před několika měsíci, mimo jiné také na naší propagační akci nazvané Den s Deníkem.