Vašek se bude muset ve čtvrtek podrobit operaci obličeje. Po útoku agresorů má totiž zlomené obličejové kosti.

„Vaška propustili z karlovarské traumatologie už ve čtvrtek domů. V nemocnici tak ležel ani ne dvě noci. Nechtěla jsem, aby šel domů. Nelíbil se mi,“ vysvětluje maminka.

Vašek, kterého propustili s otřesem mozku a se zlomeným nosem, se doma nemohl napít ani brčkem. Každý lok, každé sousto, které polkl, mu způsobovalo velké bolesti.V sobotu večer se mu ale náhle přitížilo. „Napsal proto textovou zprávu kamarádovi, který je chirurgem v karlovarské nemocnici. Ten si nás pozval ihned na neděli ráno. Konečně mu udělal vyšetření CT, které mu po přijetí do karlovarské nemocnice nikdo neudělal. Až díky němu se zjistilo, že má můj syn rozbitý obličej,“ pokračuje nešťastná Vaškova maminka.

Následovalo okamžité rozhodnutí – Vašek musí být transportován do Plzně. Měla ho tam odvést sanita, která pro něho a maminku měla přijet v pondělí v šest hodin ráno. „Čekala jsem a čekala, a sanita nikde. V Plzni jsme měli být v osm hodin ráno a já tam rozhodně nechtěla přijet pozdě. Když bylo krátce před třičtvrtě na sedm, naložila jsem sama Vaška do auta, podložila ho polštáři a rozjela se do Plzně. Sanita údajně pro nás přijela až ve tři čtvrtě na sedm,“ říká maminka.

V Plzni se Vašek podrobil vyšetření, na základě něhož se rozhodlo, že se zítra podrobí operaci, při které mu budou destičkami spojeny jednotlivé části obličeje.

Zdrcená maminka za poslední dny opravdu hodně zkusila. Běhá mezi nemocnicemi a policií a snaží se na vlastní pěst zjistit, co se vlastně o silvestrovské noci v Rumburaku stalo. O tom, že její syn leží zmlácený v nemocnici, ji přitom informoval on sám. „Bylo prvního ledna, chtěla jsem mu popřát, ale nemohla jsem se mu dovolat. Pak mi přišla zpráva, že je v nemocnici,“ vypráví.

Dokonce se snažila sama kontaktovat bratry Hemzáčkovy. „Chtěla jsem jim ukázat, jak můj syn trpí kvůli bolestem. Přála bych jim, aby viděli, jak trpí v bolestech jejich vlastní dítě,“ říká maminka Vaška a rozpláče se.

Velmi zaskočena byla výroky ostrovského starosty Jana Bureše, které se jí zásadně dotkly. Ten totiž prohlásil, že Hemzáčkovi mají v Ostrově dobrou pověst a považuje je za slušné lidi. „Chtěla jsem, aby se na Vaška jel podívat, co mu provedli tito slušní lidé. Místo toho mi líčil, kolik peněz tato rodina utratila za realizaci parkoviště a nových schodů. To mě ale přece vůbec nezajímá,“ dodává Věra V.

Související články:
Policie: V případu Rumburak se jedná o úmyslný trestný čin (8.1.2008)
Oslavy v Rumburaku budou jen pro zvané (4.1.2008)
Na Rumburaku tekla krev (3.1.2008)