Kvůli renovaci Sládkovy ulice v městské části Tuhnice musela ustoupit značná část stromů a keřů. Což značně pobouřilo místní občany, kteří na druhou stranu rekonstrukci vítají. „Je to začarovaný kruh, někteří to vítají, další nadávají a zbytku je to jedno, já bych chtěl raději žít hezky v zeleném, snad na to projekt myslí," popsal situaci svými slovy starousedlík Libor Kučera.

Druhou stranu sporu hájí Jan Herajt: „Les je tady kousek, tak nevím, proč někteří s tím mají problém. Silnice a problém se špatným parkováním tak aspoň zmizí."

Město slovy mluvčího Jana Kopála uvádí: „Kácení v Tuhnicích, k němuž dochází v ulici Sládkova, je součástí kompletní rekonstrukce této ulice a úpravy dopravního režimu v ní. Opravuje se v celé šíři. Kácení bylo projednáno při místním šetření s občany a získalo jejich souhlas."

Celková rekonstrukce silnice, kanalizace a chodníků už je v plném proudu. Vše by nejpozději mělo být dáno do pořádku do 30. října, tohoto roku. Celková suma za zlepšení podmínek pro zde bydlící občany je 2 261 207 korun.

Na další problém s kácením stromů v lázeňském městě upozornil Petr Vařeka, který se na Deník obrátil ohledně kácení v ulici Tyršova, kde bylo zdevastováno stromořadí. „ Jen díky bezcitnosti a nezájmu úředníků z magistrátu, a tím i příspěvkové organizace Lázeňské Lesy, bylo totálně zdevastováno i krásné místo, které jsem měl v oblibě zdaleka nejen já," uvedl smutný Petr Vařeka.

(tom)