„Jako většina praštěných nápadů, i tento se zrodil v hospodě," začal vyprávění student DAMU Adam Skala. „Někdo poznamenal, že je na festivalu křeslo ze seriálu Hra o trůny, a jelikož jsme velcí fanoušci tohoto díla, domluvili jsme se na cestě druhý den," pokračuje Skala. Po druhé ráno se pak vydali spát.

Ráno už však jejich plán tak vesele nevypadal. „Asi jsme to chtěli všichni zrušit, ale všem to bylo trapný, a tak jsme tady," řekla svorně čtveřice nadšenců.

Cesta do filmové metropole měla odstartovat ve tři hodiny u kostela. Čtveřice se však do Karlových Varů dostala až po sedmé hodině.

„Za deset osm nám řekli, že na trůn už se nedostaneme, ať přijdeme zítra," komentoval Skala celý konec prvního dějství. Cesta za trůnem se tak změnila na hledání přespání. „Ani nevíme, kde složíme hlavy. Ale díky dni navíc chceme zajít alespoň na jeden film, ať se nám kamarádi v Praze nesmějí, že jsme tu strávili celý den jen kvůli trůnu," řekl Skala.

Cesta měla nakonec šťastný konec. „Po téměř půlhodině ve frontě jsme si na trůn mohli na 15 vteřin sednout. Trůn vypadal zblízka dost béčkově a při zkoušení tvrďácký pózy tam nakonec vypadám, jak kdybych seděl na latríně," shrnul pomyslný happy end Adam Skala.

Ten však podle svých slov vůbec nelituje cesty. „V Karlových Varech jsem byl navíc úplně poprvé, takže jsem tu sfoukl pomyslně víc věcí najednou," uzavřel své vyprávění.

Z trůnu se stala velká senzace, na kterou se stojí fronty. Vyrazit můžete i vy. Akreditace není třeba. Trůn je k dispozici každý den od 8 do 20 v HBO GO Internet Café poblíž recepce hotelu Thermal.