Bylo to jako blesk z čistého nebe. Ještě předevčírem si lidé ze Škroupovy a Tylovy ulice užívali podzimní počasí na zdejší městské zahradě. Lavičky, které sem při úpravě této zahrady instalovala Správa lázeňských parků, byly obsazené prakticky denně. Až do včerejška.

Za úžasu a hněvu místních obyvatel je totiž muži v montérkách demontovali a odvezli. Brali všechny, dokonce i lavičku, která nebyla městská, ale ryze soukromá.

„No to snad není pravda. Co se to zase děje? Prý sem bude umístěn jeřáb a má se zde začít stavět," rozhořčila se jedna z místních žen. „A víte, co mi ti chlapi řekli, když jsem se ptala, proč lavičky odvážejí? Nechte se překvapit," zvýšila hlas.

Podle informací Jana Kopála, mluvčího karlovarského magistrátu, v parku za hotelem Carlsbad Plaza bylo zjištěno, že zde osazené lavičky vyžadují opravu.

„Byly proto odvezeny k prohlídce. Po částech budou opraveny. Ty lavičky, které se nebudou momentálně opravovat, se vrátí zpět. Během několika následujících týdnů proto bude v parku laviček o něco méně, zato potom budou všechny opravené," vysvětlil mluvčí.

Některé lavičky se ale do zahrady vrátily už včera. Nařídil to Miroslav Kučera, ředitel městské organizace Správa lázeňských parků. Právě jeho zaměstnanci lavičky ze zahrady včera odvezli.

Ředitel ale také potvrdil dosud kusé informace, že se zahrada skutečně na několik dnů změní ve staveniště.

„A to od 9. do 13. prosince. Hotel Carlsbad Plaza potřebuje k zadnímu traktu umístit kovové konstrukce. A k tomu potřebuje autojeřáb. Bude proto demontována část plotu a dělníci v zahradě položí panely, aby kvůli těžké technice nebyla poškozena dlažba, která je uprostřed zahrady položena. Pak bude vše uvedeno do původního stavu," vysvětlil ředitel.

Na dotaz, zda kvůli jeřábu porazí zahradníci i stromy, uvedl, že pouze jeden. „Je to jíva, takový obražený pařez. Další stromy přistřihneme a stavbaři je nesmí zničit," zdůraznil. Park bude podle něj na jaře znovu v pořádku.