Slavnostní večer, na němž budou udíleny cena města a čestné občanství s hudebním programem v podání Karlovarského symfonického orchestru, se přesouvá do nově zrekonstruovaného Národního domu. Audiovizuální projekce, kterou v uplynulých dvou letech mohli návštěvníci zhlédnout na Městském divadle, bude promítána na plášť budovy Národního domu.

„Řada bodů programu je teprve připravována, jednáme s vytipovanými umělci a autory projektů, které bychom rádi zakomponovali do programu," vysvětlil primátor Petr Kulhánek (KOA).

Od pondělí 27. dubna do 3. května se návštěvníci mohou těšit na řemeslný jarmark s doprovodným programem v dolní části třídy T. G. Masaryka u pošty, v sobotu 2. května se bude konat tradiční Žehnání pramenům, slavnostní mše, městem projde družina Karla IV.,nebude chybět oblíbený Food Festival před hotelem Thermal. V Becherově vile se představí Karlovarské hudební divadlo a nový projekt žáků a učitelů ZŠ a ZUŠ Šmeralova se uskuteční v Karlovarském divadle.

V neděli 3. května se vyřádí především děti. Ty budou moci v parku u Alžbětiných lázní obdivovat práci a techniky městské policie, Policie ČR a hasičů, nebo si zařádit na zábavném odpoledni se soutěžemi a atrakcemi před hotelem Thermal.