Na každé straně jich bude zhruba stejná část a ve finále spojí německé město Aue a Karlovy Vary.

„Trasy budou moci využívat i pěší," upozornila Lucie Michálková, manažerka mikroregionu Svazek obcí Bystřice, který se na projektu s německým partnerem podílí.

Karlova stezka, jak se trasa a projekt jmenuje, odstartovala v loňském roce. „V těchto dnech jsme spustili nové webové stránky, kde je možné průběh prací a veškeré další informace sledovat," představila novinku Michálková s tím, že Karlova stezka má i své nové logo.

„Předpokládaný termín dokončení je naplánovaný na příští rok," poznamenala manažerka.

„Hlavní myšlenkou je přeshraniční propojení regionálních a lokálních turistických a cykloturistických konceptů. Propojením stávajících cyklotras na české a na německé straně by mělo dojít k vytvoření přeshraniční cyklostezky Aue Eibenstock/Sosa Johanngeorgenstadt Nejdek Nová Role Karlovy Vary," upřesnila trasy už dříve Michálková.

Součástí projektu je i stavba osvětlené cyklostezky z Perninku do Abertam, která bude sloužit také obyvatelům jako spojnice mezi oběma obcemi. Celkové náklady projektu jsou dva miliony eur, podstatná část jde z programu Cíl 3. Adresa stránek k projektu je www.karlova-stezka.eu.

Martin Polák